Preasfintitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, s-a închinat la moaștele mai multor sfinți din Grecia și Bulgaria

Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni find însoțit de Arhimandritul SPIRIDON (Marin), Starețul Mănăstirii Hîrbovăț, Arhidiaconul VENIAMIN (Seculțan), Protodiaconul Victor ROTARI și Vadim CIBOTARI se afla întrun pelerinaj de suflet în Grecia și Bulgaria.

Ajungînd în orașul Tesalonic, Preasfințitul PETRU s-a închinat la Moaștele Sfintului Mare Mucenic Dumitru a Sfintei mucenițe Anisia și altor sfintenii de aici, rugându-se pentru pace în țară pentru clericii, monahii si creștinii din Eparhia ce îi este încredințata.

După care a urmat Mănăstirea Rila unde se află moaștele Sfîntului Ioan de Rila, aici Chirarhul împreună cu însoțitorii săi s-a închinat sfîntului și sfințeniilor de aici.

Sfantul Ioan de Rila (cca. 867 – 946) este cunoscut ca ocrotitor al poporului bulgar si unul dintre cei mai reprezentativi sfinti ai Bisericii Ortodoxe Bulgare. Sfantul Ioan de Rila a fost unul dintre primii sfinti canonizati dupa increstinarea bulgarilor. Este atât intemeietorul monahismului bulgar cât si al primului asezamant monahal din Bulgaria, Manastirea Rila. Sfantul Ioan de Rila s-a nascut la anul 867 in Skrino, la poalele Muntelui Osogovo (Dupnitsa de astazi). A fost contemporan cu Boris I, cu fiul sau Vladimir, Tarul Simeon I cel Mare, si cu fiul celui din urma, Tarul Petru I.