Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a săvîrşit punerea petrei de Temelie a Bisercii „Acoperămîntul Maicii Domnului” din Satul Valea Mare, Protopopiatul Ungheni

Sîmbătă, 9 iunie 2018, pentru satul Valea Mare a fost o adevărată sărbătoare duhovnicească căci astăzi s-a pus piatra de temelie a bisericii „Acoperămîntul Maicii Domnului” de către Chiriarhul locului Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni.

Сu multă bucurie creştinii din localitate au ajuns şi la ziua mult aşteptată, punerea petrei de temelie a viitoarei biserici. În dimineaţa zilei Preasfinţia Sa a fost întîmpinat călduros de către Secretarul Eparhial, Protoiereul Vadim COROSTINSCHI, care este administrator al construcției bisericii, şi un sobor de preoți împreună cu creştinii din localitate.

A urmat slujba punerii pietrei de temelie a bisericii „Acoperămîntul Maicii Domnului” din localitate fiind prezenţi şi oficialităţi raionale în persoana Preşedintelui raionului Ungheni, Dna Ludmila GUZUN și Șefa direcției raionale Învățămînt, Dna Iulia PANCU, oficialităţi locale în persoana primarului localităţii, Dna Galina VARVARIUC și mai mulți ctitori și binefăcători ai parohiei nou întemeiate printre care Dn Iurie VRABIE.

După încheire Preasfinţia Sa s-a adresat tuturor celor prezenți cu un cuvînt de felicitare în cadrul cîruia a întărit pe toți, îndemnîndu-i pe toți să pună umăr cu umăr la finisarea sfîntului lăcaș.