Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni, Sfânta Liturghie din Duminica a 15-a după Rusalii

În Duminica a XV-a după Rusalii, pe 20 septembrie 2020, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.
În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa, a înălțat rugăciuni pentru sănătatea celor afectați de COVID-19, pentru personalul medical și pentru toți cei ce îngrijesc de cei bolnavi. Totodată au fost aduse lui Dumnezeu rugăciuni de mulțumire și laudă pentru darurile și binecuvântările Sale îmbelșugate, care le revarsă cu milostivire peste omenire.
După încheierea Sfintei Liturghii, Chiriarhul, pe conținutul pericopei evanghelice (Matei 22, 35-46), despre învățătorul de lege ce l-a întrebat pe Hristos care poruncă este mai mare, a ținut un cuvânt de învățătură, prin care a explicat importanța ținerii și împlinirii celor două porunci de care a amintit evanghelia citită, de a-l iubi pe Dumnezeu și pe aproapele, ca pe noi înșine.
La final Preasfinția Sa a felicitat pe toți creștinii cu Sfânta Duminică, dorindu-le tuturor să aibă o săptămână binecuvântată și rodnică în fapte bune.

Răspunsurile liturgice au fost date de către Corul Catedralei Episcopale, condus de Dna Jozefina VIZITIU-GAJIM.