Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni a oficiat Sfințirea Palatului de Justiție din municipiul Ungheni

Sîmbătă, 10 februarie 2018, după oficierea Sfintei Liturghii, Preasfințitul PETRU, Episcop de Unghrni și Nisporeni, la invitația Președintelui Judecătoriei Ungheni, Dn Vasile ȘCHIOPU, s-a deplasat la Palatul Judecătoriei municipiul Ungheni.

Aici Preasfinția Sa, însoțit de Secretarul Eparhial, Protoiereu Vadim COROSTINSCHI, și clericii Catedralei Episcopale a oficiat sfințirea Palatului Justiției din municipiul Ungheni.

La sfințirea Innstituției Judecătorești au participat invitați ai conducerii organelor de drept atît din cadrul raionului Ungheni cît și reprezentanți de peste hotarele țării.

La finele serviciului divin Ierarhul, ținut un discurs despre rolul justiției în menținerea ordinii în cadrul societăți și nu în ultimul rînd răspundera pe care și-o asumă fiecare judecător atît în fața lui Dumnezeu cît și în fața Statului. După aceasta Dn Vasile ȘCHIOPU, a mulțumit Ierarhului pentru serviciul divin oficiat și pentru prezență menționînd „Sediul noii judecătorii are 6 etaje şi o suprafaţă de 4400 de metri pătraţi „În clădirea dată, avem 8 săli de judecată, 4 pentru cauze civile şi 4 pentru penale. Avem două săli mari şi două săli mai mici.