Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a înconjurat Țara Moldovei, cu icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni și Sfinte Moaște

În data de 2 aprilie, 2020, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni din mila Maicii Domnului, a făcut înconjorul țării noastre Moldova, cu ,,Icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la Hârbovăț” și cu Icoana Maicii Domnului ,,Kasperscaia”, în jurul căreia sunt plasate 43 de sfinte moaște ale sfinților din toată lumea.  

Lumea are nevoie de rugăciunea, Țara are nevoie de rugăciune, oamenii au nevoie să-și sporească credința și să înmulțească rugăciunea către Dumnezeu-Vindecătorul, către Maica Domnului, Ocrotitoarea noastră și către toți sfinții. 

Punctul de plecare a fost orașul catedră, Ungheni. Apoi, pe cale aeriană, Preasfinția Sa, a înconjurat toată Moldova pe hotarele ei, binecuvântând orașele principale ale țării. Preasfinția Sa a fost însoțit de protoiereul Nicolai BOIAN și protodiaconul Victor ROTARI, clerici ai catedralei episcopale. 

Pe tot parcursul zborului, Preasfințitul PETRU, s-a rugat citind rugăciunea la vreme de epidemie, Acatiste ale Maicii Domnului și Acatiste ale Sfinților, a căror Sfinte Moaște se află puse în Icoana-Chivot. Preasfinția Sa, s-a rugat din suflet ca oamenii să capete tămăduire, iertare de păcate, ferire de boală și întărire în prevenirea și lupta cu virusul COVID-19. 

Poporul moldav, s-a bucurat astăzi de o binecuvântare deosebită. Icoana-Chivot, are în centrul ei, o Icoană veche de peste 200 de ani, cu Chipului Maicii Domnului, ,,Kasperscaia”. Anume cu acest Chip al Maicii Domnului, s-a înconjurat orașul Odessa, în timpul războiului. Găsim în istorie că, cu chipul Maicii Domnului, ,,Kasperscaia”, sunt înconjurate orașele și satele, pe timpuri de ciumă, boală, război și necaz. 

În jurul Icoanei Maicii Domnului ,,Kasperscaia”, sunt aranjate 43 de sfințenii.  

Părticică din Sfânta Cruce pe care a fost răstignit Mântuitorul nostru Iisus Hristos 

Părticică din Brâul Maicii Domnului 

Părticică din lemnul Crucii pe care fost răstignit Apostolul Petru  

Părticele din moaștele sfinților: 

Apostolul Petru 

Apostolul Marcu 

Apostolul Filip 

Apostolul Bartolomeu 

Apostolul Varnava 

Sfânta și Dreapta Ana, Mama Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu 

Sfântul Ioachim, tatăl Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu 

Sfânta Elisaveta, mama Sfântului Ioan Botezătorul  

Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie 

Sfântul Vasile cel Mare 

Sfântul Grigorie Teologul 

Sfântul Ioan Gură de Aur 

Sfântul Mitrofan de la Voronej 

Sfântul Teodosie al Cernigului 

Sfântul Mare Mucenic Pantelimon Tămăduitor de boli 

Sfânta Mare Muceniță Varvara 

Sfânta Mare Muceniță Ecaterina 

Fericita Iulita Mărturisitoarea 

Fericitul Bartolomeu  

Cuviosul Varsanufii din Herson 

Cuviosul Zosima de la Iordan 

Cuviosul Cneaz Teodor de la Ostrog 

Sfântul Benedict de Nursa 

Sfânta Maria Magdalena 

Sfântul Roman Melodul 

Sfânta Muceniță Mitrodora 

Sfânta Muceniță Minodora 

Sfânta Muceniță Nimfodora 

Dreapta Veronica 

Cuvioasa Maria Egipteanca 

Sfânta Marfa din Betania 

Sfântul Cosma doctor fără de arginți 

Sfântul Ierarh Nicolai, Mare Făcător de Minuni 

Sfântul Mare Mucenic Hristofor 

Sfântul Arhidiacon Lavrentie 

Sfânta Mare Muceniță Irina 

Sfânta Teodosia din Tyra 

Sfânta Muceniță Filoteia 

Sfânta Muceniță Constanția 

Sfântul Mucenic Sebastian 

 

Această Icoană-Chivot, era plănuit să fie adusă pentru prima dată de sărbătoarea Sf. 40 de Mucenici, în catedrala episcopală din mun. Ungheni, dar în situația pandemiei, aducerea ei a fost amânată. Dar Dumnezeu iubește poporul său ortodox, și a binevoit ca Icoana cu sfințenii să binecuvânteze întreaga Țară! Astfel, acest pelerinaj de astăzi va fi unul istoric. 

A doua Icoană cu care a fost binecuvântată Republica Moldova, este Chipul Maicii Domnului de la Hârbovăț. Această Icoană, este foarte veche de ani, aparținând unui viețuitor de atunci al sfintei mănăstiri Hârbovăț. Pe această Icoană, de o parte și alta a chipului central al Maicii Domnului, sunt pictați Sfinții Ap. Petru și Sf. Cuv. Paisie. 

Suntem încredințați că, acest gest de manifestare a credinței creștine și a dragostei față de popor, aducând pentru el binecuvântare și rugăciune lui Dumnezeu și Maicii Domnului, este binefăcător pentru toți cetățenii Republicii Moldova. Ținem să credem, că este un îndemn puternic pentru toți credincioșii, ca fiecare să săvârșească lucrarea rugăciunii și faptele bune ale credinței. 

Nădăjduim că acest drum al crucii aerian, prin mijlocirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și a tuturor sfinților, să coboare Binecuvântarea și Mila Domnului peste noi.

Aducem mulțumiri Părintelui Ioan MĂMĂLIGĂ și echipei sale, care au avut un aport considerabil la săvârșirea acestei procesiuni.