Preasfințitul PETRU a vizitat Schitul Icoana Maicii Domnului „Potolește întristarea mea”, de la curtea Domnească, din cartierul Dănuțeni, mun. Ungheni

Marți, 27 aprilie 2021, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, după activitatea arhipăstorească de la Centru Eparhial, a făcut o scurtă vizită Schitului Icoana Maicii Domnului „Potolește întristarea mea”, de la curtea Domnească, din cartierul Dănuțeni, mun. Ungheni.

În cadrul acestei vizite, Egumena ARSENIA (Bordeniuc), Ștareța așezământului monahal, a prezentat Ierarhului atât unele lucrări ce se înfăptuiesc, dar și spațiile rezervate pentru plantațiile agricole, cu îngrijirea cărora se îndeletnicește obștea monahală.

Preasfinția Sa a ținut să ofere Maicii Starețe unele sfaturi utile, în privința demarării unor lucrări ce se vor înfăptui pe teritoriul acestui schit. De asemenea, Ierarhul a dat și unele îndemnuri părintești cu referire la buna desfășurare a sfintelor slujbe din Săptămâna Patimilor, dar și de la Slăvita Sărbătoare a Învierii Domnului.

Menționăm că acest așezământ monahal, a fost întemeiat și deschis prin osteneala, strădania și implicarea directă a Preasfințitului PETRU, care este un neobosit iubitor și purtător de grijă părintească și arhierească a Sfintelor Mănăstiri.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni