Preasfinţitul PETRU a prezidat Adunarea ordinară a Protopopiatului Ungheni

Marţi, 8 decembrie 2020, s-a desfășurat Adunarea ordinară a preoților din cadrul Protopopiatului Ungheni.

Adunarea a avut loc în Catedrala episcopală „Sf. Bn. Kz. Alexandru Nevschi” din mun. Ungheni.

Ședința respectivei Adunări, întrucât este cea de la sfârşit de an calindaristic, a fost prezidată de către Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni.

Prezenţi la adunare au fost Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, Prot. Bartolomeu TURTUREANU, Protopopul circumscripției Ungheni și preoții din cadrul Protopopiatului dat.

În cadrul Adunării au fost discutate mai multe aspecte ce țin de activitatea Protopopiatului în general, dar și a parohiilor, în parte.

În mod deosebit specificăm că Preasfinţia Sa a îndemnat ca fiecare parohie să întreprindă acte de caritate şi fapte de milostenie celor aflaţi în deficultăţi materiale şi de sănătate. A dat sfaturi şi îndrumări părinteşti cum să se petreacă Sfintele Sărbători de iarnă.

De asemenea, Ierarhul a îndemnat preoţii să facă catihizare mai intens în parohiile lor cu enoriaşii. Să se facă întîlniri cu tinerii care voiesc să se căsătorească, explicându-le amănunţit scopul, rolul, dar şi încercările vieţii de familie, ca tinerii, în prag de căsătorie să cunoască bucuriile, dar şi încercările şi  responsabilităţile vieţii familiare şi astfle să nu se ajungă la divorţuri, care se întâlnesc fregvent.

Prot. Andrei URSOI, parohul bisericii „Sf. Ev. Luca” din cadrul Spitalul Raional Ungheni, a adus mulţumiri din partea Administraţiei Spitalului pentru donarea ventilatorului respirator, în sumă de 200 000 lei, de către Episcopia de Ungheni şi Nisporeni.