Preasfințitul PETRU, a întreprins vizite arhipăstorești în trei parohii din cuprinsul Protopopiatului Hîncești

Joi, 26 noiembrie 2020, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, după oficierea Sfintei Liturghii în parohia „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Voinescu, raionul Hîncești, a întreprins vizite arhierești în trei parohii din raionul Hîncești, pentru a se familiariza în de aproape cu lucrările ce se desfășoară la bisericile parohiilor date.

Inițial, Ierarhul, însoțit de Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, au vizitat biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Lăpușna, unde au fost întâmpinați călduros de părintele paroh, Prot. Serghei SLĂNINĂ, Protopop de Hîncești, dimpreună cu preoteasa Alina SLĂNINĂ și Dnl Ion CHIOSA, Primarul localității. În cadrul acestei vizită arhipăstorești, Chiriarhului i-au fost prezentate de către părintele paroh, etapele de lucru care se întreprind la această biserică și-n deosebi Preasfinția Sa a luat act de cunoaștere de frumoasa pictură interioară a acestei biserici. Ierarhul a apreciat munca ce o depune părintele paroh la înfrumusețarea bisericii date.

După aceasta, Preasfințitul PETRU s-a deplasat în comuna Cărpineni, vizitând biserica „Înălțarea Domnului”, unde a fost întâmpinat de părintele paroh, Prot. Nicolai OLĂRAȘU, care i-a prezentat Ierarhului unele lucrări ce se desfășoară la înfrumusețarea acestei minunate biserici.

A treia parohie vizitată a fost biserica în construcție „Sf. M. Mc. Gheorghe”, din sectorul Topor, al comunei Cărpineni. Parohul acestei biserici în construcții, Prot. Vadim PÎNZARI,  i-a prezentat Ierarhului etapa lucrărilor desfășurate până în prezent. Preasfinția Sa l-a sfătuit părintește pe părintele paroh cum să desfășoare în continuare lucrările de construcție la această biserică. Totodată Chiriarhul a vizitat și paraclisul improvizat unde credincioșii sectorului menționat, dimpreună cu părintele paroh, Prot. Vadim PÎNZARI, desfășoară slujbele bisericești, până când viitorul locaș sfânt va fi finisat.

Menționăm că Preasfințitul PETRU, întreprinde constant asemenea vizite arhipăstorești în parohiile unde, bisericile se află fie în construcție sau în etape de renovare. Or, prin acest fapt Preasfinția Sa își arată, așa cum este firesc și cunoscut deja, grija arhierească de fiecare comunitate parohială și biserica acestora, din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, pe care o păstorește cu multă dărnicie și tact pastoral și misionar.