Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni în vizită la biserica din satul Dahnovici, raionul Hînceşti

Vineri, 22 iunie 2018, după o vizită la mănăstirea „Cuvioasa Parascheva” Hîncu, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a vizitat câteva biserici din protopopiatul Hîncești, pentru a lua cunoștință despre mersul lucrărilor de construcție sau reparație. Prima biserică vizitată de către Preasfinția Sa a fost biserica “Sf. M. Mc. Gheorghe” din satul Dahnovici, raionul Hîncești, parohul bisericii, Preotul Augustin GANGAN, fost ipodiacon al Ierarhului numit din 21 ianuarie curent ca paroh al bisericii susnumite, a raportat Preasfinției sale, care este stadiul lucrărilor de reparație.

Aici părintele paroh după primirea decretului și după ce a luat în primire parohia la înștiințarea și binecuvîntarea Stăpînului s-a apucat de renovarea bisericii și a casei parohiale. Pînă în prezent au fost efectuate următoarele lucrări: s-a făcut brîu din teracotă în interiorul bisericii, s-a turnat podeaua din biton în biserică  s-a construit o sobă nouă și urmează a se pune caloreferile în biserică, se mai fac lucrari de tencuială pentru îndreptarea pereților și reînprospătarea picturii.

Pe lîngă lucrările care se fac în biserică se face și reparație în casa parohială, Preasfinţia Sa a îndemnat pe preotul Augustin să rămână tare în credinţă și cu ajutorulDomnului să duca la bun sfîrșit lucrarile minunate care sunt începute.