Preasfințitul Episcop PETRU, a participat la Festivitățile prilejuite de aniversarea a 20 de ani de la înființarea Episcopiei de Cahul și Comrat și 20 ani de Arhierie a Preasfințitului Episcop ANATOLIE

Anul acesta, Episcopia de Cahul și Comrat marchează 20 de ani de la înființare iar Ciriarhul ei 20 ani de slujire în treapta de Arhiereu. La acest important eveniment pentru întreaga Episcopie de Cahul și Comrat a luat parte și Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni.

Duminică, 9 septembrie 2018, începând cu ora 8.45, la biserica „Sf. Irh. Nicolae” din orașul Basarabeasca, soborul de Ierarhi, preoți și diaconi împreună cu mulțimea de credincioși au întîmpinat pe Întîstătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit VLADIMIR.

A urmat Liturghia Praznicală oficiată de Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir împreună cu un sobor de Arhierei. La liturghia praznicală de astăzi a luat parte și Președintele Republicii Moldova, Dn Igor DODON.

La final Preasfințitul Episcop PETRU, i-a adresat Chiriarhului locului, Preasfințitului ANATOLIE, Episcop de Cahul și Comrat,  un frumos cuvînt de felicitare cu ocazia frumoasei aniversări urîndu-I și în continuare mult ajutor de la Domnul.