Preasfințitul Episcop PETRU, a oficiat Slujba Prohodului adormitului robului lui Dumnezeu Mihail COZARI, ctitor al mănăstirii „Sf. M. Mc. Gheorghe” din mun. Ungheni

Pentru creştini, moartea nu este sfârşitul vieţii, ci trecerea în Împărăţia cea veşnică, momentul pentru care creştinii se pregătesc şi care îl aşteaptă cu nădejdea Învierii. Slujba înmormântării reflectează în acelaşi timp tristeţea şi solemnitatea despărţirii sufletului de trup şi nădejdea creştinilor în Hristos şi aşteptarea întâlnirii cu El. Sufletul se desparte de trup, iar trupul „în ţărână se întoarce”.

Miercuri, 29 mai 2019, la invitația stareței mănăstirii, Egumena ELIZABETA (Gliga) și familiei îndurerate, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni sa deplasat la mănăstirea „Sf. M. Mc. Gheorghe” din mun. Ungheni.

Aici Ierarhul împreună cu un sobor de preoți printre care și Duhovnicul mănăstirii, Arhimandritul PANTELIMON (Mateevici), a oficiat Slujba Prohodului nou-adormitului robului lui Dumnezeu Mihail COZARI, ctitor al mănăstirii.

La final Preasfinția Sa a ținut un cuvînt de mîngîiere pentru familia îndurerată.