Preasfinţitul Episcop PETRU, a oficiat Slujba Prohodului, adormitului robul lui Dumnezeu Chiril, fratele Preasfinției Sale

Pentru creştini, moartea nu este sfârşitul vieţii, ci trecerea în Împărăţia cea veşnică, momentul pentru care creştinii se pregătesc şi care îl aşteaptă cu nădejdea Învierii. Slujba înmormântării reflectează în acelaşi timp tristeţea şi solemnitatea despărţirii sufletului de trup şi nădejdea creştinilor în Hristos şi aşteptarea întâlnirii cu El. Sufletul se desparte de trup, iar trupul „în ţărână se întoarce”.

Trecerea în neființă a unei personae apropiate este cel mai greu moment din viața fiecăruia. De multe ori îți este greu sau chiar imposibil să scrii mesaje de condoleanțe pentru că oricât de sincere și de frumos ar fi concepute ele, nu vor ajuta cu mare lucru persoana care a plecat la Domnul, însă cel mai de folos lucru, atât pentru cel răposat, cât și pentru rudele rămase în viață, este rugăciunea.

Sîmbătă, 23 noiembrie 2019Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, cu tristețe și durere în suflet dar cu credință și nădejdea învierii, s-a deplasat în satul natal pentru al petrece pe ultimul drum pe răposatul robul lui Dumnezeu Chiril, fratele Preasfinției Sale.

Alături de Ierarh la aceste clipe de vremelnică despărțire au fost alături surorile, rudele, prietenii, stareții și starețele episcopiei noastre și un sobor de preoți.

Răposatul robul lui Dumnezeu Chiril a fost fratele mai mare al Preasfințitului Episcop PETRU, și cel mai mare dintre cei 9 copii ai familiei Ioan și Feodosia Musteață. Datorită educației exemplare a părinților, în această frumoasă familie de creștini, a fost viu duhul de dragoste frățească, stima și respectul unul față de altul, iar robul lui Dumnezeu Chiril, fiind cel mai mare dintre frați, a avut un respect deosebit din partea fraților și surorilor care astăzi l-au petrecut cu mare tristețe pe ultimul drum.