Preasfințitul Episcop PETRU, a liturghisit la miezul nopții la Mănăstirea „Cuvioasa Parascheva” Hîncu

Cu binecuvîntarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, la mănăstirea „Cuvioasa Parascheva” Hîncu, se săvîrșesc zilnic două Sfinte Liturghii pentru pace și bună așezarea întregii lumi.

Preasfinția Sa, a așezat această rînduială din grija față de toți preoții și creștinii din eparhia noastră dar și la îndemnul lui Gheronda Emilianos Simonopetritul, privind rugăciunea de la miezul nopții și privegherea pe care le adresează atât monahilor cât și mirenilor

O oră de rugăciune la miezul nopții valorează mai mult decât zece ore de rugăciune în timpul zilei. Dacă nu ne rugăm noaptea, atunci orele și zilele noastre trec fără a aduce vreo roadă. Dormi la miezul nopții? Atunci viața ta va fi mereu o viață nesigură. Existența ta este paralizată atunci când nu dedici miezul nopții rugăciunii, fiindcă nu primești Duh Sfânt. Dumnezeu cunoaște și recunoaște rugăciunea de la miezul nopții, dar rugăciunea stabilă. Fie că te afli la chilie sau în afara mănăstirii, la miezul nopții trebuie să fii în fața lui Dumnezeu. Să știi că acest timp aparține lui Dumnezeu. Acest moment trebuie dedicat întâlnirii cu Dumnezeu, Care trebuie să devină Dumnezeul tău. Este momentul scării tale [vezi Fac. 28, 12].

Astfel noaptea aceasta, Preasfințitul Episcop PETRU, a Liturghisit la mănăstirea „Cuvioasa Parascheva” Hîncu alături de slujitorii sfintei mănăstiri și obștea monahală. La Sfîrșitul Sfintei Liturghii, Ierarhul a felicitat pe Ieromonahul Lavrenti, cleric al mănăstirii cu împlinirea a 30 ani de viață,decorîndul cu medalia Sfinților Apostoli Petru și Pavel de gradul doi.