Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni a liturghisit în biserica cu hramul „Soborul Sf. Ioan Botezătorul” din satul Cărpineni, raionul Hânceşti.

Astăzi, 23 iunie 2018Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în biserica cu hramul „Soborul Sf. Ioan Botezătorul” din satul Cărpineni, raionul Hânceşti.

În dimineaţa zilei, Preasfinţia Sa a fost întâmpinat la intratrea în biserică de către secretarul episcopiei protoiereul Vadim COROSTINSCHI și de protopopul de Hînceşti, protoiereul Serghei SLĂNINĂ, împreună cu clericii și creștinii veniți la rugăciune. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul PETRU a hirotonit pe diaconul Evsevie IOVU în treapta preot, iar în treapta de diacon pe Valeriu SERBANIUC, absolvent al Seminarului Teologic din mun. Chișinău.

După citirea pericopei evanghelice, Ierarhul a ţinut o cuvântare predicatorială despre viaţa sfintei Antonina, care se prăznuieste astazi. La final, Preasfinția Sa l-a încurajat pe protoiereul Grigore IOVU, care se confruntă cu o boala grea.