Pomenirea celor din veac adormiți la Catedrala Episcopală din municipiul Ungheni

Pe 7 noiembrie 2020, în sâmbăta înaintea pomenirii Sfântului Mare Mucenic Dimitirie, când Biserica Ortodoxă face pomenirea celor din veac adormiți, Preasfințitul PETRU Episcop de Ungheni și Nisporeni a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

Alături de Preasfinția Sa, au coliturghisit soborul de preoți și diaconi ai Catedralei înconjurați de mai mulți credincioși veniţi să-i pomenească pe cei trecuţi la cele veşnice.

După încheierea Dumnezeieştei Liturghii, Ierarhul, dimpreună cu soborul de slujitori au săvârşit, după rânduială, slujba panehidei  pentru cei din veac adormiți.

La sfârşitul slujbei panihidei, Preasfinţia Sa a oferit creştinilor prezenţi câte o caserolă cu mâncare caldă, pentru sufletul adormitei, Tamara, sora Preasfinţiei Sale, trecută de curând la Domnul, dar şi pentru sufletul părinţilor şi a rudelor trecute la cele veşnice.

Răspunsurile liturgice au fost date la strană de Corul Catedralei Episcopale condus de Dna Iosefina VIZITIU-GAJIM.

La final, Ierarhul a explicat credincioşilor importanţa acestor sâmbete mari de pomenire a celor răposaţi, cât şi necesitatea pomenirii corecte a celor adormiţi întru Domnul, dar şi datoria creştinească ce o avem prin purtarea de grijă de sufletul tuturor celor adormiţi.