Pelerinaj în Țara Sfântă, pe urmele Mântuitorului Iisus Hristos (ziua a II-a)

După câte aţi putut afla din ştirea anterioară, în perioada 6 – 13 decembrie se desfăşoară pelerinajul anual al delegaţiei Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova, în Ţara Sfântă.

Vineri, 7 decembrie, în cea de-a doua ziua a pelerinajului, Înaltpreasfinţitul Părinte Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, însoțit de Preasfințitul Ioan, Episcopul Sorocii, Vicar mitropolitan și un grup de slujitori și credincioși moldoveni, au vizitat următoarele obiective religioase:

  • Biserica Nașterii Domnului din orașul Betleem și locul aflării celor 14000 prunci omorâți de regele Irod.
  • Muntele Eleon: Mănăstirea Înălțării Domnului; locul Înălțării Domnului Iisus Hristos la Cer.
  • Mănăstirea Sfintei Cruci, Ierusalim (toiagurile îngerilor).
  • Biserica Sf. Simeon Primitorul de Dumnezeu din Ierusalim
  • Mănăstirea de pe Munte în cinstea Icoanei Maicii Domnului din Kazan, a Misiunii Patriarhiei Ortodoxe Ruse din Ierusalim.

În cuvântul adresat pelerinilor pe Muntele Eleon, Mitropolitul Vladimir a menționat următoarele: „Pelerinajul este o fericită ocazie de a mulțumi Domnului și un prilej în care să ne reamintim că suntem călători în această lume. Ne vom ruga ca Duhul Sfânt să trezească în noi dorința de înoire a vieții, ca să ne fie acest efort izvor de bucurie și pace interioară, un prilej de îmbogățire spirituală. Binecuvintează Doamne pe toți pelerinii la Sfintele Locuri ca, sănătoși, în pace și cu bună-sporire întorcându-se, să Te laude pe Tine din toată inima, Amin!”