Participarea Episcopia de Ungheni și Nisporeni la Forumul Pedagogic al Direcția Educație Ungheni,

Pe 23 august 2023, Direcția Educație Ungheni a desfășurat Forumul Pedagogic Raional cu genericul „Funcționalitatea și performanța procesului educațional – garant al motivării de învățare pe tot parcursul vieții”.

Ca urmare a proiectului de colaborare ce există între Direcția Educație Ungheni și Episcopia de Ungheni și Nisporeni, la acest Forum Pedagogic, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, a luat parte și Prot. Andrei URSOI, Președintele Sectorului Eparhial, Învățământ religios și Studii teologice.

În debutul evenimentului, dna Iulia Pancu, șefa DE Ungheni, a prezentat realizările anului precedent de studii, evidențiind succesele obținute și problemele cu care se confruntă instituțiile de învățământ din raion.

La lucrările conferinței au participat managerii școlari și preșcolari, înalți oficiali din raionul Ungheni, oameni de afaceri. Prezentă în calitate de oaspete de onoare a fost și dna Valentina Olaru, secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării al RM care transmis un mesaj de felicitare și încurajare tuturor cadrelor didactice din raionul Ungheni, reiterând efortul ministerului în îmbunătățirea politicilor educaționale existente.

În cadrul a trei paneluri de discuții invitații, parteneri ai sistemului educațional raional: dl Andrei GRIȚCO, șeful Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat, dna Tatiana Lazar, vicepreședintele raionului Ungheni, dl Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni, dl Dionisie Ternevschi, viceprimarul municipiului Ungheni, dl Vasile Burlacu, șef Inspectoratul de poliție Ungheni, dna Ursatiev Ludmila, șef secția Economie și Reforme, dl Pîslaru Vadim, şef Secţie cultură și turism, dna Iepuraș Natalia, administrator principal ZEL „Ungheni-Business”, dna Tincu Liliana, Coordonator local în Ungheni la Programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, și-au expus opiniile referitor la rolul școlii în formarea și promovarea calităților general-umane, impactul ei în formarea lor ca personalități.

În cadrul acestor paneluri de discuții, Prot. Andrei a transmis din partea Înaltpreasfinției Sale mesajul de salut și de apreciere pentru desfășurarea unui asemenea forum pedagogic, menționând totodată importanța și utilitatea unei asemenea întruniri educaționale.

De asemenea, Prot. Andrei a dat citire a cuvântului Înaltpreasfinției Sale cu tema: „Consolidarea mediului educațional pentru educație și viața de calitate”.

La finalul respectivei conferințe pedagogice au fost elaborate rezoluții ce conține direcțiile prioritare de activitate în noul an de studii.

După aceasta, Prot. Andrei a citit rugăciunea de ajutor pentru toți profesorii, în a începe și a parcurge cu mult succes noul an de învățământ care se va începe săptămâna viitoare.