Parohia „Tuturor Sfinților” din s. Buciumeni, r. Ungheni, a oferit masă caldă refugiaților din Ucraina, la Punctul Vamal Sculeni

Miercuri, 2 martie, 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, Prot. Serghei MIZIN, parohul bisericii „Tuturor Sfinților” din s. Buciumeni, r. Ungheni, a înfăptuit un act caritabil foarte necesar.

Acest act a constat în oferirea unei mese calde, (un prânz), refugiaților din Ucraina care tranzitau țara noastră prin Punctul Vamal Sculeni.

Acest act generos și de mare necesitate este o împlinire a cuvântului evanghelic spus de Hristos: „ …flămând am fost și Mi-ați dat să mănânc; …străin am fost și M-ați primit… ” (Mat.25, 31-46), dar și împlinirea îndemnul părintesc al Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, care a sfătuit preoții din Eparhie ca fiecare după putință să fie cu ce poate alături de refugiații din Ucraina.

Întrucât această masă caldă a fost organizată exemplar de enoriașii parohiei menționate, Prot. Serghei, a adus mulțumiri tuturor celor s-au implicat și au trudit la prepararea bucatelor oferite refugiaților.

Menționăm că acest prânz a fost pregătit la Cantina Socială de pe lângă parohia „Nașterea Maicii Domnului” din satul Sculeni, raionul Ungheni.