Parohia „Sf. M. Mc. Dimitrie” din s. Drujba, r. Ungheni, a oferit masă caldă refugiaților din Ucraina, la Punctul Vamal Sculeni

Luni, 28 februarie, 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, Prot. Veaceslav BUDEI, parohul bisericii „Sf. M. Mc. Dimitrie” din s. Drujba, r. Ungheni, a înfăptuit un act caritabil foarte necesar.

Acest act a constat în oferirea unei mese calde, (un prânz), refugiaților din Ucraina care tranzitau țara noastră prin Punctul Vamal Sculeni.

Acest act generos și de mare necesitate este o împlinire a cuvântului evanghelic spus de Hristos: „ …flămând am fost și Mi-ați dat să mănânc; …străin am fost și M-ați primit… ” (Mat.25, 31-46), dar și împlinirea îndemnul părintesc al Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, care a sfătuit preoții din Eparhie ca fiecare după putință să fie cu ce poate alături de refugiații din Ucraina.

Întrucât această masă caldă a fost organizată exemplar de enoriașii parohiei menționate, Prot. Veaceslav, a adus mulțumiri tuturor celor s-au implicat și au trudit la prepararea bucatelor oferite refugiaților.