Panihidă la 6 ani de la trecerea la cele veșnice a Schiegumenii GHEORGHIA (Plăcintă), fostă stareță a Mănăstirii Vărzărești

Miercuri, 17 mai 2023, în a doua parte a zilei, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporenisa s-a deplasat la Mănăstirea ,,Naşterea Maicii Domnului”, din s. Vărzărești, r. Nisporeni.

După ce Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat de Stareța acestui așezământ monahal, Egumena SILUANA (Iacob), s-au îndreptat la baldahinul din curtea mănăstirii, care adăpostește mormintele Schiarhimandritului IOV (Plăcintă) și a Schiegumenii GHEORGHIA (Plăcintă), Duhovnicul și Stareța acestei vetre monahale, care au trudit mult la redeschiderea, amenajarea șinfrumusețarea ei, de după ani de redeschidere, după 1990.

Aici, Chiriarhul, înconjurat de un sobor de slujitori a săvârșit Panihida cu împlinirea a 6 ani de la trecerea la cele veșnice a Schiegumenii GHEORGHIA (Plăăcintă).

Menționăm că la această slujbă de pomenire au fost Stareți și Starețe a Mănăstirilor din cuprinsul Eparhiei. Printre ei menționăm pe Arhimadritul KIRIL (Braguța) Președintele Sectorului Eparhial Mănăstiri și Viață Monahală,  și stareț al Mănăstirii Hîrjauca.

La finalul slujbei de pomenire, Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură în care a explicat importanța și necesitate pomenirea celor trecuți din viața aceasta pământească, mai ales a celor care a trudit străduitor la împodobirea și înfrumusețarea sfintelor biserici și mănăstiri, și au povățuit pe mulți pe calea mântuirii, așa cum au fost vrednicii de pomenire Schiarhimandritul IOV (Plăcintă) și Schiegumena GHEORGHIA (Plăcintă). Iar după aceasta, Ierarhul, în mod deosebit a elogiat faptele mântuitoare, credința neclintită și dragostea față de mănăstire a Schiegumenii GHEORGHIA.

La final, Stareța Mănăstirii, Egumena SILUANA (Iacob) a mulțumit Ierarhului pentru prezență, rugăciune și cuvintele de învățătură.