Oficierea Tainei Sfintei Cununii asupra tinerilor, Grigore DODON și Veronica CRAVEȚ

„Va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa şi se va lipi de femeia sa,

şi cei doi vor fi un trup, și taina aceasta mare este” (Efeseni 5, 31).

Duminică, 5 iunie, 2022, în după-amiaza zilei, Înaltpreasfinţitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, a luat parte la săvârşirea Tainei Sfintei Cununiei, asupra tinerilor Grigore și Veronica DODON. în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Vărzărești, raionul Călarași.

La sosire, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat călduros de părintele paroh, Protoiereul Grigore DODON și Preoteasa Valentina, părinții mirelui.

Menționăm că Taina Sfintei Cununii a fost săvârșită într-o atmosferă solemnă de Înaltpreasfințitul VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al Moldovei, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca și Vicar al Mitropoliei Chișinăului și al Întregii Moldove, dimpreună c-un sobor de slujitori.

De specificat e că mirele, Grigore, este fiul Protopopului Bisericilor din Raionul Călărași, Prot. Grigore DODON, iar mireasa, Veronica, este fiica Protopopului Bisericilor din Raionul Soroca, Prot. Nicolai Craveț.

După săvârşirea cununiei, Înaltpreasfințitul Mitropolit VLADIMIR, a felicitat mirii, nașii și părinții cu acest eveniment, care aduce aminte de nunta din Cana Galilee, ce a fost binecuvântată de însăși prezența Mântuitorului Hristos.

La rândul său, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, a adresat tinerilor cununați un cuvânt felicitare de învățătură, spunându-le: „Cununia este Sfânta Taină bisericească prin care, voi doi – mirele și mireasa – ați făgăduit liber înaintea lui Dumnezeu că veți trăi în iubire toată viața, pentru a naște și a crește copii și vă veți ajuta reciproc. Print Taina Sfintei Cununii vi s-a împărtășit har dumnezeiesc care întărește și înalță însoțirea voastră naturală, prefăcându-o astfel într-o desăvârșită și curată legătură morală, într-o unitate spirituală, după chipul legăturii dintre Hristos și Biserică. Viața de familie nu este doar un drum de bucurie și plăcere, pe el veți întâlni și momente de încercare și de cumpăna, dar voi să alergați prin rugăciune la Dumnezeu și El nu Vă va lăsa să fiți doborâți de greutăți și încercări. Căsnicia nu înseamnă doar iubire, ea presupune și multă răbdare unul față de altul, și iertare, și ajutor reciproc”.

Menționăm și faptul că nașii tinerilor cununați, au fost Domnii Andrei și Ana Munteanu, care acu câțiva ani au fost cununați de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU.