Oaspeţi de vază la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Miercuri, 21 martie 2018, Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni, au fost vizitată de un grup de jurişti, ce fac parte din Uniunia Juriştilor din Estonia, care sunt într-o vizită de lucru în mun. Ungheni. Respectivul grup din 15 jurişti au fost însoţiţi de Dnl Victor GUZUN, fost ambasador al Rep. Moldova în Estonia, actualimente coordonator al Uniunii Juriştilor din Estonia, dar şi de Dna Irina TOADER, Şefa Serviciului Juridic a Consiliului Raional Ungheni, care a fost de altfel şi traducătoarea respectivului grup.

Astfel, cu binecuvântarea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, prot. Ştefan RÎMBU, cleric al Catedralei Episcopale, a fost cel care, primindu-i călduros, ia ghidat pe distinşii oaspeţi, povestindu-le istoricul actualei Catedralei, de la întemeiere până în prezent, arătându-le inclusiv Catedrala ce se construieşte în cinstea Icoane Maicii Domnului de la Hârbovăţ, vorbindu-le de asemenea, despre complexitatea edificiului ce se înalţă prin strădania şi osteneala Preasfinţitului PETRU.

La final, oaspeţii au mulţumit respectos pentru primirea călduroasă, afirmând că au fost plăcut surprinşi vizitând Sfânta Catedrală, care este un edificiu ce impresionează prin istoria şi arhitectura sa deosebită. La rândul său, prot. Ştefan a ţinut să menţioneze, din partea Preasfinţitului PETRU, că suntem bucuroşi, rămânîndu-le recunoscători domnilor jurişti pentru faptul că, chiar dacă program de lucru este încărcat, au găsit totuşi timp şi voinţă de a vizita Catedrala Episcopală din mun. Ungheni.