- Episcopia Ungheni - https://episcopia-ungheni.md -

Mulţumiri şi recunoştinţe

Pe data de 12 iulie, când Biserica Ortodoxă cinsteşte pomenirea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni şi-a sărbătorit ziua sfântului ocrotitor. Cu acest binecuvântat prilej, Preasfinţia Sa a fost felicitat de foarte mulţi prieteni şi cunoscuţi. Toate felicitările şi urările de bine i-au fost adresate Preasfinţitului PETRU în mod sincer şi călduros, ca urmare a faptului că Preasfinţia Sa şi-a câştigat în faţa tuturor stima şi respectul, prin mărinimie sufletească şi alte calităţi umane.

În acest context, dorim să menţionăm două cugetări minunate ale unor oameni iluştri care spuneau: „Recunoștința este o calitate înaltă a inimilor măreţe.” (Balzac) şi „Recunoştinţa este o virtute a sufletelor nobile.” (Esop).

Legându-ne de aceste două maxime enunţate de renumitul scriitor francez – Honore de Balzac şi scriitorul Greciei Antice – Esop, dorim să accentuăm faptul că Preasfinţitul PETRU, a mulţumit fiecăruia în parte pentru felicitări şi urările de bine, atât celor care l-au felicitat direct, cât şi celor de la distanţă, care i-au adresat gânduri şi cuvinte alese prin intermediul poştei electronice. Totodată Preasfinţia Sa, le rămâne recunoscător şi tuturor celorlalţi care au dori să-l felicite, dar din lipsa de timp sau motive tehice nu s-a reuşit a se lua legătura cu ei.

Deşi ar părea inoportun, totuşi dorim să arătăm în continuare pe ierarhii din mai multe ţări, nu doar din ţara noastră, care l-au felicitat pe Preasfinţitul PETRU, cu ocazia cinstirii sfântului ocrotitor, prin intermediu poştei electronice şi prin alte mijloace de comunicare. Aceşti ierarhi sunt: