Miting consacrat eroilor căzuți pe câmpul de luptă din Afganistan

Vineri, 16 februarie 2018, la Complexul Memorial din mun. Ungheni, a avut loc mitingul consacrat celor 29 de ani de la forțelor armate sovietice din Afganistan și pomenirea eroilor căzuți pe câmpul în cei 10 ani de conflict armat.
Astfel, cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcopul de Ungheni și Nisporeni, la acest miting al luat parte și clericii Catedralei Episcopale ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevschi” prot. Ștefan Râmbu, prot. Andrian Lupu și prot. Nicolai Boian, care au săvîrșit o slujbă de pomenire a celor 10 eroi din raionul Ungheni, dar și a tuturor ostașilor căzuți pe câmpul de luptă.

La sfârșitul respectivei slujbe, prot. Ștefan, a transmis din partea Preasfințitului PETRU, tuturor combatanților prezenți, mesajul de apreciere pentru bărbăția și vitejia eroică de care au dat dovadă pe câmpul de luptă, dar totodată le-au fost transmise condolianțe pentru perderea camarazilor de arme.

La miting au fost prezenți reprezentanți ai aparatului administrației publice locale, care, deasemenea, prin cuvântări au elogiat vitejia și devotamentul bravilor ostași.

La final toți cei prezenți au depus florile recunoștinței în memoria eroilor căzuți pe câmpul de luptă di Afganistan.