Misiune și slujire în parohia cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” din orașul Nisporeni

Prin Pronia lui Dumnezeu care este o lucrare neîntreruptă a înțelepciunii, a bunătății, a iubirii și a atotputerniciei lui Dumnezeu, parohia cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” , cu binecuvântarea  Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni a desfășurat mai multe activități misionare.

   Un rol important în misiunea parohiei îl ocupă pastorația tinerilor. Pentru promovarea valorilor moral-spirituale în rândul tinerilor, preotul Petru Ciobanu, parohul bisericii sus numite a organizat mai multe conferințe. Tematicile conferințelor au fost următoarele:

  1. Traficul de ființe umane.
  2. Cred că m-am îndrăgostit!!!
  3. Depresia – o normalitate a societății?
  4. Dorința instinctuală sau dragostea.
  5. Motive plauzibele pentru a spune nu relațiilor sexuale înainte de căsătorie.
  6. Singurătatea.

   Pe lângă aceste activități educativ-didactice în cadrul parohiei copiii și tinerii prezenți la programul liturgic au primit și diferite produse și îmbrăcăminte.

    Pentru creștinii parohiei noastre a fost și o mare bucurie de a participa în pelerinaj și la mănăstirele din raionul Călărași: Hârbovăț, Hârjauca, Răciula și Frumoasa.

   Pe lângă cele menționate se merită de amintit și participarea tinerilor din parohie la cea de a de a V-a ediţie a evenimentului „Tânărul Ieşean“, organizat de ATOR Iaşi. Evenimentul a debutat cu slujba Sfintei Liturghii săvârșită la Biserica „Sfântul Nectarie” din Iași, evenimentul a continuat cu conferința susținută de scriitorul Mihail Neamțu la Liceul Teoretic „Miron Costin”. Tema conferinței a fost: Dragostea în era Smartphone. Emoticoane sau epistolar?.După conferinţă, tinerii au participat la o vânătoare de comori cu multea ctivități interactive, educaționale și de folos pentru dezvoltarea personal și profesională a participanților.