Mesajul de felicitare al Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, adresat Doamnei Raisa TANAS, cu ocazia primirii Ordinului de Onoare al Republicii Moldova

Mult Stimată și Distinsă Doamnă Raisa TANAS, pe lângă sincera bucurie ce o avem pentru faptul că v-a fost înmânată înalta distincție de stat Ordinul de Onoare al Republicii Moldova, avem, de asemenea sinceră, dorința de a Vă adresa sufletești cuvinte de felicitare cu această ocazie.

Cunoaștem că această binemeritată distincție de stat v-a fost înmânată de Excelența Sa, Dnl Igor DODON, Președintele Republicii Moldova, pentru prodigioasa muncă ce ați depus-o cu abnegație pe tărâmul medical, unde într-o perioadă de peste 30 de ani ați activat exemplar ca medic la Asociația Teritorială Buiucani din Chișinău.

Ne cătând la faptul că erați suprasolicitată pentru profesionalismul de care dădeați dovadă, ați găsit totuși timp, căci ați avut multă dragoste creștină, să activați aproape 25 ani și ca medic la Orfelinatul „Preafericitul Iosif” din mun. Chișinău. În toți acești ani, întrucât sunt Directorul instituției menționate, am fost martor ocular de foarte multe ori, intervențiilor minunate ale profesionalismului Dumneavoastră, prin care copii care erau îngrijiți la Orfelinat redobândeau sănătatea sau erau feriți de pericolul unor boli, poate care păreau chiar inevitabile.

Ați reușit atâtea lucruri minunate să înfăptuiți în activitatea medicală a Dumneavoastră, deoarece ați fost și sunteți permanent cu gândul la Dumnezeu, care Vă ajută în munca de loc ușoară, dar nobilă, pe care o profesați cu jertfelnicie. Prin urmare sunteți și o creștină exemplară a Bisericii Ortodoxe.

Înalta distincție de stat, Ordinul de Onoare, care v-a fost decernat prin decret prezidențial pentru contribuția meritorie și activitate deosebit de rodnică, este în sine o recunoștință profundă și o apreciere cuvenită, ce o meritați de mult timp.

Pe lângă cele care le-am menționat, Vă dorim, totodată, să Vă dăruiască Dumnezeu putere și ajutor de a Vă putea afirma și-n continuare, ca până în prezent, ca medic erudit.

Să aveți parte doar de sănătate, realizări profesionale cât mai multe și bucuria împlinirilor și a veleităților pe care le nutriți.

De asemenea, Vă dorim ca perseverența profesională a Dumneavoastră să fie răsplătită în timp și apreciată cu alte distincții de stat.

Cu alese gânduri de înaltă apreciere și profundă recunoștință,

PETRU,

Episcop de Ungheni și Nisporeni