Mesajul de felicitare al ÎPS PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, adresat Preasfinţitului SILUAN, Episcop de Orhei și Vicar al Mitropoliei Chişinăului și a Întregii Moldove, cu ocazia sărbătoririi ocrotitorului ceresc

Preasfinția Voastră,

Preasfinţite Siluan,

În această zi binecuvântată, când Sfânta Biserică cinstește prin rugăciunile ei pomenirea Sfântului Preacuvios Siluan Athonitul, Ocrotitorul spiritual al Preasfinţiei Voastre, avem binecuvântatul prilej de a Vă adresa sincere și calde felicitări și urări de bine.

Așadar, la acest popas de aniversare duhovnicească, Vă dorim ca Dumnezeu, prin mijlocirea Cuviosului Siluan, al cărui nume îl purați cu demnitate și bucurie sufletească, din ziua călugăriei, să Vă dăruiască puteri sufletești și trupești ca, cu aceiași râvnă sfântă, ca și până în prezent, să săvârșiți fapte mântuitoare și lucrări drept slăvitoare.

Cunoscându-Vă a fi un devotat slujitor a lui Hristos, nu ne îndoim de faptul că și-n continuare Vă veți consacra în sfânta slujire cu aceeași dragoste, ca până acum, urmându-i totodată și trăirea Sfântului Siluan.

Preasfinția Voastră,

Pe lângă sincerele felicitări, Vă aducem și aprecierile noastre pentru tot ce înfăptuiți exemplar, spre binele Bisericii Ortodoxe din Moldova.

De asemenea, tot cu acest prilej aniversar, rugăm pe Sfântului Preacuvios Siluan să Vă fie mijlocitor și rugător pururea către Mântuitorul Hristos, ca să Vă dăruiască multă sănătate, ani lungi de viață, pace, bucurii duhovnicești și sfinte împliniri!

Întru mulți și binecuvântaţi ani, Preasfinţite Episcop SILUAN!

Cu frăţească dragoste în Hristos Domnul,

+PETRU

Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni