Mesajul de felicitare al ÎPS PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, adresat ÎPS VLADIMIR, Mitropolit al Chişinăului și a Întregii Moldove, cu ocazia sărbătoririi Ocrotitorului Ceresc

Înaltpreasfinţia Voastră,

Înaltpreasfințite Părinte Mitropolit,

Cu prilejul cinstirii zilei Ocrotitorului Ceresc, a Sfântului Binecredincios Kneaz Vladimir, avem binecuvântatul prilej și deosebita bucurie duhovnicească, de a Vă adresa sufletește, cuvinte de felicitare și urări de bine.

Un părinte atonit spunea că „purtarea numelui unui sfânt atrage după sine de foarte multe ori calități și virtuți, din viața celui al cărui nume îl porți”. Astfel, Înaltpreasfințite Stăpâne, observăm cu bucurie că multe din calitățile și virtuțile Sfântului Kneaz Vladimir, sunt prezente prin lucrare arhipăstorească și-n viața Înaltpreasfinției Voastre.

Sfântul Kneaz Vladimir a în creștinat poporul rus, îndreptându-l prin lumina botezului spre Împărăția Cerească, iar Înaltpreasfinția Voastră ați trudit din plin la revigorarea vieții duhovnicești în țara noastră. Înființarea și reînființarea multor biserici și mănăstiri, vădește grija ce ați purtat-o pentru luminarea și mântuirea sufletească a poporului moldav.

Avem nădejdea că Sfântul Kneaz Vladimir Vă Va fi dea pururi rugător către Sfânta Treime și Vă Va întări și deacum încolo să ne fiți ca și până-n prezent, conducătorul cel neobosit al ,,corabiei lui Hristos” din țara noastră.

Înaltpreasfințite Stăpâne,

În numele meu personal, dar și a întregii Episcopii de Ungheni și Nisporeni – cler, cin monahal și dreptmăritori creștini – Vă doresc multă sănătate, spor duhovnicesc în toate activitățile arhipăstorești, pace sufletească, sfinte împliniri și multe bucurii izvorâte din lucrarea rodnică a Înaltpreasfinției Voastre.

Dumnezeu, prin rugăciunea și mijlocirea Sfântului Kneaz Vladimir să Vă țină sănătos și puternic mulți, mulți ani la cârma Bisericii Ortodoxe din Moldova.

La mulți și binecuvântați ani, Înaltpreasfințite Stăpâne, VLADIMIR,

Mitropolit al Chișinăului și a Întregii Moldove!!!

Cu recunoștință și dragoste în Hristos-Domnul,

+ PETRU,

Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni