Mesajul de felicitare al ÎPS Arhiepiscop PETRU, adresat Stareței Mănăstirii Hîncu, Egumena PARASCHEVA (Cazacu), cu ocazia sărbătoririi ocrotitorului ceresc

Preacuvioşia Voastră,

Preacuvioasă Maică Stareță, Egumenă PARASCHEVA,

În această zi, când Sfânta noastră Biserică face pomenirea Sfintei Cuvioase Parascheva, Vă adresăm sincere felicitări şi binecuvântări arhiereşti.

Sfânta Parascheva, al cărei nume îl purtaţi din ziua călugăriei cu multă bucurie și demnitate creștină, să Vă fie rugătoare către Sfânta Treime, iar Cuvioșia Voastră să-i urmaţi viaţa, nevoinţele şi învăţăturile, căci monahul este un om al fericirii pentru că poate comunica zilnic cu sfinții și cu Dumnezeu. Așadar, Vă dorim să intensificaţi și să îmbogăţiţi această fericire a vieţii duhovnicești.

Ne rugăm Domnului Iisus Hristos şi Preacuvioasei Maicii noastre Parascheva „cea mult folositoare”, cum este cinstită ea în cântarea acatistului, să Vă dăruiască și-n continuare râvnă sfântă pentru viaţa monahală pe care o trăiţi şi multă dragoste faţă de Biserică.

Totodată amintindu-ne și de faptul că celebrați și 28 ani de când sunteți Stareță a Sfintei Mănăstiri Hîncu., nu putem să nu menționăm că ne bucurăm pentru realizările și obiectivele atinse pe plan duhovnicesc, administrativ și material în toți acești 28 ani de stareție.

Văzând hărnicia, abilitatea și devotamentul cu care armonizați viața monahală, rugăciunea personală și problemele administrative, putem să mărturisim cu adevărat că Dumnezeu a binecuvântat această mănăstire cu o starieţă rugătoare, jertfitoare și devotată votului monahal. Căci datorită spiritului organizatoric şi rugăciunii lucrătoare, ați reușit cu ajutorul lui Dumnezeu și a Cuvioasei Parascheva, să transformați Mănăstirea Hâncu, într-o perlă adevărată a monahismului din ţara noastră.

Ani binecuvântați de Dumnezeu și ocrotiți de Sfânta Cuvioasă Parascheva, Vă dorim Preacuvioasă Maică Stareță!

Cu binecuvântare şi profundă preţuire,

+PETRU,

Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni