Mesajul de felicitare al Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, adresat Dnului Mircea SNEGUR, Primul Președinte al Republicii Moldova, cu prilejul zilei de naștere

EXCELENȚEI SALE,

DLUI MIRCEA SNEGUR,

PRIMUL PREȘEDINTE AL REPUBLICII MOLDOVA

 

Domnule Mircea SNEGUR!

Vă rugăm să primiţi omagiul celui mai profund respect împreună cu sincere felicitări și urări de bine, cu frumosul prilej al zilei Dvs de naștere.

În acest context, Vă dorim ca Bunul Dumnezeu, să Vă dăruiască multă sănătate, prosperare, bună statornicie, înțelepciune, Har, pace și ajutorul cel sfânt.

Fie ca, credința în Dumnezeu, ,,fără de Care nu putem realiza nimic”, nădejdea ,,care adeverește împlinirea celor viitoare” și iubirea, calea prin care ajungem la inima omului, să Vă caracterizeze și mai departe sufletul plin de bunătate al Domniei Dvs.

La acest popas aniversar, ne manifestăm toată prețuirea pe care v-o purtăm și rugăm Domnul nostru Dumnezeu, Păzitorul sufletelor și a trupurilor, să vă umple de bucurie sufletească pentru toate lucrările pe care le-ați făcut pentru binele poporului nostru și pentru prosperarea lui întru credință, demnitate, independență și educație.

Domnule Președinte, Vă încredințăm că întreaga Dvs familie este pomenită la Sfintele Altare, în special la Mănăstirea ,,Sf. Cuv. Parascheva” Hîncu din s. Bursuc, r. Nisporeni, unde sunteți ctitorul principal al mănăstirii, care a renăscut din ruine cu susținerea nemijlocită a Domniei Voastre.

Cu aleasă considerațiune, Vă dorim, întru mulți și binecuvîntați ani!

 

Cu arhierești binecuvântări și dragoste în Hristos-Domnul,

 

+ PETRU

______________________________________,

ARHIEPISCOP DE UNGHENI ȘI NISPORENI

 

17.01.2023,

Mun. Ungheni