Mesajul de felicitare al Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop PETRU, adresat Stareţei Mănăstirii „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” din or. Nisporeni, Egumena ANIMAISIA (Cernea), cu ocazia zilei de prăznuire a îngerului păzitor

Preacuvioșia Voastră,

Preacuvioasă Maică ANIMAISIA,

În această zi de sărbătoare duhovnicească pentru Cuvioșia Voastră, când cinstiți pe Sfântul al cărui nume îl purtați, Vă adresăm sincere cuvinte de felicitare și urări de bine.

Sfânta ocrotitoare, Mucenița Animaisia, al cărui prenume îl purtaţi cu demnitate și devotament, din ziua călugăriei, să fie dea pururi rugător înaintea Sfinte Treimi pentru Cuvioșia Voastră, întărindu-vă spiritual pentru ai urma sfaturile, învățăturile și exemplul de trăire duhovnicească.

Ne bucurăm pentru activitatea pe care o desfășurați dimpreună cu obștea, în viaţa de zi cu zi, în Mănăstirea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, care este un așezământ monahal relativ tânăr în ţara noastră, dar cu toate acestea ați reușit să înfăptuiți exemplar,  minunate și deosebite lucrări în mănăstirea Sfinției Voastre, fapt pentru care Vă apreciem profund.

Avem nădejdea că Dumnezeu Vă va călăuzi să împliniți toate faptele credinței mântuitoare și să faceți din Sfânta Mănăstire de pe Piscul Ostașului din or. Nisporeni, o oază spirituală și un loc de liniște duhovnicească, dar și un izvor de puteri sufletești.

Ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Arhiereul Cel Veşnic, să Vă dăruiască în continuare râvnă sfântă pentru viaţa monahală pe care o trăiţi şi multă credinţă faţă de Biserică şi Hristos.

Cu părintească şi frăţească dragoste în Hristos Domnul,

+PETRU,

Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni