Mesajul de felicitare al Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, adresat Stareței Mănăstirii Hîncu, Egumena PARASCHEVA (Cazacu), cu ocazia sărbătoririi ocrotitorului ceresc

Preacuvioşia Voastră,

Preacuvioasă Maică Stareță, Egumenă PARASCHEVA,

În această zi, când Sfânta noastră Biserică face pomenirea Sfintei Cuvioase Parascheva, Vă adresăm sincere felicitări şi binecuvântări arhiereşti, cu prilejul cinstirii sfântului ocrotitor.

Așadar, cu prilejul acestei omagieri duhovnicești, Vă dorim ca Sfânta Cuvioasă Parascheva, al cărei nume îl purtaţi cu multă bucurie și demnitate creștină din ziua călugăriei, să Vă fie rugătoare către Sfânta Treime, iar Cuvioșia Voastră să-i urmaţi ca și până în prezent viaţa, nevoinţele şi învăţăturile, căci „monahul este un om al fericirii pentru că poate comunica zilnic cu sfinții și cu Dumnezeu”, după cum spune Sf. Teofan Zăvorâtul. De aceea Vă dorim să intensificaţi și să îmbogăţiţi această fericire a vieţii duhovnicești.

La acest popas aniversar, ne rugăm Domnului Iisus Hristos şi Preacuvioasei Maicii noastre Parascheva „cea mult folositoare”, cum este cinstită ea în cântarea acatistului, să Vă dăruiască și-n continuare râvnă sfântă pentru viaţa monahală şi multă dragoste faţă de Biserică.

Totodată amintindu-ne și de faptul că celebrați și 29 ani de când sunteți Stareță a Sfintei Mănăstiri Hîncu, nu putem să nu menționăm că ne bucurăm pentru realizările și obiectivele atinse pe plan duhovnicesc, administrativ și material în toți acești 29 ani de stareție.

Preacuvioasă Maică Stareță,

Văzând hărnicia, abilitatea și devotamentul cu care armonizați viața monahală, rugăciunea personală și problemele administrative, putem să mărturisim cu adevărat că Dumnezeu a binecuvântat această mănăstire cu o stareţă rugătoare, jertfitoare și devotată votului monahal. Căci datorită spiritului organizatoric şi rugăciunii lucrătoare, ați reușit cu ajutorul lui Dumnezeu și a Cuvioasei Parascheva, să transformați Mănăstirea Hâncu, într-o perlă adevărată a monahismului din ţara noastră, ajungând să fie acum la 30 de la redeschidere, una din cele mai vizitate, frumoase și deosebite vetre monahale a Bisericii Ortodoxe din Moldova

Ani binecuvântați de Dumnezeu și ocrotiți de Sfânta Cuvioasă Parascheva, Vă dorim Preacuvioasă Maică Stareță!

Cu binecuvântare şi profundă preţuire,

+PETRU,

Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni