Mesajul de felicitare al Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop PETRU, adresat Înaltpreasfinţitului MARCHEL, Arhiepiscop de Bălți și Fălești, cu ocazia împlinirii a 15 ani de Arhierie

Înaltpreasfinția Voastră,

Înaltpreasfințite Arhiepiscop MARCHEL,

Cu binecuvântatul prilejul de împlinire a 15 ani de arhierie, am bucuria de a Vă adresa alese urări de bine și sincere cuvinte de felicitare.

La acest popas aniversar cu siguranță că ne aducem mai întâi aminte de slujirea preoțească destul de rodnică și râvnitoare la Sfântul Prestol, dar și funcțiile administrative ce le-ați deținut în cadrul Bisericii ortodoxe din Moldova înainte de a fi hirotonit în treapta de arhiereu. Iar toată această slujire și funcții administrative V-au făcut cu 15 ani să fiți vrednic de ridicarea la înalta treaptă de slujire bisericească.

Prin râvna și hărnicia care dintotdeauna v-a caracterizat slujirea, ați reușit, în cei 15 ani de slujire arhierească, să întreprindeți multe și mărețe lucrări și activități arhipăstorești.

La acest popas aniversar, Vă dorim belșug duhovnicesc, dimpreună cu ajutor sfânt de la Dumnezeu, în slujirea arhierească și activitatea pastoral-misionară pe care o desfășurați spre slava lui Dumnezeu și binele Bisericii.

Ne rugăm ca Milostivul Dumnezeu să Vă sporească sănătatea, pacea, bucuriile și binecuvântările, ca să puteți cu același devotament, curaj, credință și dragoste să lucrați în ogorul Bisericii lui Hristos.

Ani binecuvântați și slujire rodnică, Înaltpreasfinția Voastră!

Cu frățească dragoste în Hristos,

†PETRU,

Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni