Mesajul de condoleanţe al Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, la trecerea în veşnicie a robului lui Dumnezeu Serghei Cladco, directorul filialei Ungheni a Camerei de Comerț și Industrie

„…despre cei ce au adormit, nu voim să fiţi în neştiinţă,

ca să nu vă întristaţi, ca ceilalţi, care nu au nădejde”

(1 Tesaloniceni 4, 13)

Îndoliată Familie Cladco,

    Cu păreri de rău am aflat despre trecerea la cele veșnice a robului lui Dumnezeu Serghei Cladco. Regretatul a fost exemplul viu al cuvintelor Sf. Ioan Gură de Aur, care a zis: „Pictorul și sculptorul fac doar figuri fără viață, dar pedagogul creează un chip viu. Uitându-se la el se bucură și oamenii, se bucură și Dumnezeu”. Credem cu tărie că zeci de elevi care au trecut prin sălile de clasă ale domniei sale l-au bucurat și pe el și i-au împodobit activitatea profesională.

CV-ul impresionant pe care îl are Dn Serghei Cladco, și funcțiile pe care le-a deținut, ne arată care i-a fost locul printre colegii săi! Caracterul dârz și neobosit, ambițios și totodată smerit în reușitele sale ne descoperă ce profesionist a fost Domnia sa. Cu greu se mai găsesc astăzi oameni asemeni lui!

Vorbele noastre nu sunt spuse în van, căci personal l-am cunoscut, cu credință în suflet, pios și sincer în căutarea lui după Dumnezeu, de multe ori și-a îndreptat pașii la mănăstirea Hâncu după care devenind Episcop de Ungheni și Nisporeni am avut o colaborare frumoasă în orașul Ungheni.

Dragă familie îndurerată,

În aceste clipe de grea încercare, să avem încredere în Dumnezeu, Care voiește ca toți oamenii să se mântuiască și la cunoștința adevărului să vină (I Timotei 2:4); iar pe cel pe care l-a luat la Sine – pe noul-adormit Serghei – să nădăjduim că îl va aduce împreună cu Iisus Cel înviat din morți (cf. 1 Tesaloniceni 4:14). Dar să nu uităm că trebuie să ne și rugăm ca Dumnezeu să-l primească în sânurile lui Avraam și în corturile drepților.

Este firesc să ne întristăm pentru trecerea de la cele vremelnice la cele veșnice a Domnului Serghei, dar ne mângâiem prin speranța învierii! Prin munca sa de zi cu zi va rămâne o flacără vie, un exemplu pentru colegii săi, dar și pentru cei care au avut fericita ocazie de a al cunoaște și a-i asculta povața!

Dumnezeu să-l așeze cu drepții! Veșnică lui pomenire!

Cu nădejde întru Hristos Cel înviat din morți, 

† Petru,

Episcop de Ungheni și Nisporeni

Sfânta Liturghie și Slujba Prohodului va fi oficiată marți, 31 decembrie 2019, ora 9:00, în catedrala „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungeni, decătre Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni împreună cu un sobor de preoți.