Mesajul de condoleanțe al Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, adresat Egumenii PARASCHEVA (Cazacu), Stareța Mănăstirii Hîncu, cu trecerea la cele veșnice a fratelui Ioan Cazacu

Preacuvioasă Maică Stareță,

În aceste clipe îndurerate pentru Preacuvioșia Voastră, când prin rânduiala lui Dumnezeu, fratele IOAN, a trecut la cele veșnice, dorim să Vă adresăm condoleanțe, transmițându-Vă sincere gânduri de mângâiere duhovnicească și îmbărbătare creștinească, încredințându-Vă totodată de compasiune și rugăciuni pentru sufletul nou-adormitul robul lui Dumnezeu, Ioan.

Cunoaștem faptul că fratele Ioan, deși a avut o viață relativ scurtă, de doar 54 ani, totuși s-a dovedit a fi un creștin adevărat, săvârșind multe fapte bune prin care va rămâne în amintire ca un om sărguincios și stăruitor spre lucrurile cele bune. Nu putem da uitării fapta lui cea bună prin care mulți ani a trudit la Mănăstirea Hîncu, muncind alături de alți oameni, la procesul de renovare și înfrumusețare a acestui așezământ monahal.

În aceste clipe de tristă despărțire, gândurile noastre se îndreaptă întâi de toate spre mama Preacuvioșiei Voastre, MARIA, deoarece doar o inimă de mamă știe ce îndură, când își petrece pe ultimul drum un copil. Căci cunoaștem dragostea și osteneala de mamă, ce a avut-o și cu siguranță o mai are, sora MARIA, față de toți cei 7 copii (5 fete și 2 băieți), pe care i-a crescut cu mult drag și i-a educat în duhul dreptei credințe, dar pe unul îl petrece acum spre cele veșnice.

Îndoliată familie CAZACU – mama, surorile, frații, copii și nepoții,

Nostalgia și durerea despărțirii ce ne răvășește sufletul în clipa mutării dintre noi a celor scumpi și dragi este totuși alinată de credința în viața veșnică și Învierea Mântuitorul Hristos, dar și de nădejdea că Dumnezeu îi va odihni pentru vecie, în fericirea raiului, sufletul nou-adormitului robului Său, IOAN.

De aceea Vă asigurăm că așa cum se cuvine, ne vom ruga Milostivului Dumnezeu să-i ierte ori ce greșeală și păcat pe care ca un om le-a făcut aici pe pământ, fratele nostru întru Hristos, IOAN, și să-i așeze sufletul lui în Împărăția Sa cea Cerească.

Dumnezeu să-l așeze cu drepții! Veșnică lui pomenire!

Cu nădejde întru Hristos Cel înviat din morți,

† Petru,

Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni

P. S. Ținem să menționăm faptul că fratele Ioan, întrucât, așa cum s-a menționat mai sus, mulți ani a făcut ascultare la Mănăstirea Hîncu, muncind aici mult timp, va fi înmormântat în cimitirul acestei sfinte mănăstiri.

Slujba prohodului și înmormântarea vor avea loc sîmbăță, 3 septembrie, săvârșite de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, cu începere de la ora 11, după Sfânta Liturghie.