Mesaj de felicitare al Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, adresat, cu ocazia hirotoniei în treapta de preot a diaconului Pancratie ȚĂRUȘ, fost colaborator al Centrului Eparhial şi slujitor al Catedralei Episcopale din mun. Ungheni

Părinte Pancratie, astăzi prin rânduiala Proniei Divine, la Catedrală Mitropolitană ,,Nașterea Domnului” din Chișinău, ați fost hirotonit în treapta de preot, de către Mitropolitul VLADIMIR, Întâi Stătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova. Acest moment sfânt și cu încărcătură emoțională deosebit, ne oferă prilej de a Vă felicita cu această deosebită ocazie.

Întrucât v-ați născut și ați crescut într-o familie în care era viu duhul credinței și a dragostei de Dumnezeu, ați avut prin urmare parte de-o educație cu adevărat creștină. Iar această educație v-a ajutat să Vă manifestați echilibrat și înțelept, atât atunci când ați fost tânăr student, dar și pe parcursul slujirii diaconești. V-am cunoscut a fi un tânăr ascultător și responsabil, care ,,umblă în căile Domnului”, după cum zice psalmistul David. Aceasta o spun nu doar pentru faptul că v-am oficiat Taina Cununiei și v-am hirotonit cu un an în urmă în treapta de diacon, ci mai ales pentru faptul că pe parcursul unei jumătăți de an ați fost colaborator al Centrului Eparhial și diacon al Catedralei Episcopale ,,Sf. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni. Deși ne-am fi bucurat să mai rămâneți în aceste funcții în cadrul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, totuși nu putem să ne împotrivim rânduielii lui Dumnezeu și binecuvântări Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și a întregii Moldove, care a hotărât trecerea Sfinției Voastre în Eparhia de Centru.

Părinte Pancratie, Vă doresc să aveți o slujire îndelungată și rodnică în ogorul lui Hristos. Să fiți un adevărat slujitor al Domnului în Biserică Ortodoxă din Moldova. Harul ce l-ați primit la hirotonia în treapta de preot să Vă adumbrească pe tot parcursul vieții și să Vă întărească a fi o pildă de viețuire pentru creștinii ce Vă vor fi încredințați spre păstorire duhovnicească. Să fiți călăuză, sprijin și ajutor în cele spirituale pentru parohia ce v-a fost încredințată, ca prin aceasta să-L bucurați pe Dumnezeu și pe toți cei ce Vă cunosc. Și totodată să fiți prin aceasta un urmaș vrednic al tatălui Sfinției Voastre, Preacucernicul Părinte Ioan ȚĂRUȘ, trecut în anul 2012 la cele veșnice și care a fost un adevărat slujitor al Domnului și un bun familist.

Slujire îndelungată și rodnică Vă dorim Părinte Pancratie!

Cu arhierești binecuvântări și dragoste creștinească

+ PETRU,

Episcop de Ungheni și Nisporeni