Mesaj de felicitare al Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, adresat Preasfințitului SILUAN, Episcop de Orhei, cu ocazia zilei de naştere

Preasfinţia Voastră,

Preasfinţite, SILUAN,

În această zi deosebită pentru Preasfinţia Voastră, când împliniți frumoasa vârstă de 45 ani de viață pământească, venim cu alese gânduri, adresându-Vă urări de sănătate și belșug duhovnicesc, dimpreună cu doriri de ajutor sfânt de la Dumnezeu.

Bogata activitatea și slujirea arhierească actuală, cunoaștem că este rodul credinţei curate din inimă, ce o aveţi din anii copilăriei şi până în prezent, pe care aţi primit-o prin educaţiei creştină în sânul familiei părinteşti.

Vă dorim ca anii ce-o să-i trăiţi să fie ani ai mântuirii şi ai sfinţirii vieţii, căci timpul în care trăim este unul al mântuirii şi sfinţirii umanităţii.

Întrucât Sfântul Ioan Gură de Aur spune că „fiecare an al vieţii noastre trebuie să fie o treaptă din scara ce ne urcă spre Împărăţia Cerească”, Vă dorm ca Hristos să Vă întărească duhovniceşte, în această Sfânta urcare.

Ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Arhiereul Cel Veşnic, să Vă dăruiască ani binecuvântaţi şi îmbelşugaţi cu multă sănătate sufletească şi trupească, pace, bucurii, sfinte împliniri și tărie duhovnicească.

Cu dragoste frăţească, întru Hristos Domnul,

† PETRU,

EPISCOP DE UNGHENI ŞI NISPORENI