Mesaj de felicitare al Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, adresat Înaltpreasfințitului Arhiepiscop ANATOLIE, cu împlinirea a 24 ani de arhierie

Înaltpreasfinția Voastră,

Înaltpreasfinţite ANATOLIE,

În această zi importantă şi cu semnificaţii spirituale pentru Înaltpreasfinţia Voastră, când împliniţi 24 ani de la hirotonia întru arhiereu, Vă adresăm sincere şi cordiale cuvinte de felicitare şi urări de bine.

Din acea zi Dumnezeu v-a încredinţat cea mai înaltă şi responsabilă slujire în Biserică, slujire care cere credinţă statornică, efort şi tenacitate, calităţi şi virtuţi pe care le şi aveţi şi care Vă caracterizează trăirea şi slujirea rodnică.

Înaltpreasfințite Stăpâne,

Considerându-Vă un reper al demnităţii creştine şi un exemplu viu în care Harul lui Dumnezeu vine în completarea unei personalităţi puternice, a unui om bun şi hotărât, să-şi ducă la îndeplinire misiunea pe care şi-a asumat-o în ziua hirotoniei în înalta treaptă de slujire bisericească a arhieriei. Pentru aceasta, dar şi pentru tot ce faceţi prin slujire şi misiune în cuprinsul Episcopiei de Cahul și Comrat, Vă apreciem, urându-Vă să aveți parte de bucurii duhovnicești în îndelungata slujire arhierească!

Înaltpreasfinţite Stăpâne, fie ca Milostivul Dumnezeu, să Vă aibă mereu în paza Sa, iar noi Vă dorim să trăiți întru mulți și fericiți ani!

Cu dragoste frățească în Hristos-Domnul,
+ PETRU,
Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni