Mesaj de condolianțe al Preasfintitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, adresat Domnului Ghenadie MITRIUC, Președintele Raionului Ungheni, cu trecerea la cele veșnice a tatălui său, Dumitru

Mult Stimate Domnule Ghenadie, în numele meu personal, dar și al întregii Episcopii de Ungheni şi Nisporeni, Vă exprim profunde condoleanţe în legătură cu trecerea la cele veşnice a tatălui Domniei Voastre.
Vă mărturisim că regretăm trecerea subită din această viață, răpus de o boală nemiloasă, a robului Lui Dumnezeu, Dumitru, cel care a fost un tată grijuliu, cetățean responsabil și creștin bun.
Omenește vorbind, trecerea din această  viață a oricărei persoane cunoscute îți provoacă un sentiment dureros al despărțirii, cu atât mai mult trecerea la Domnul a unui părinte, a tatălui, te întristează. Dar ca și creștini, și-n virtutea învățăturii creștine avem nădejde mângâitoare că dincolo de mormânt este începutul vieții veșnice, plină de fericire și bucurie nesfârșită.
În acest ceas de întristare, venim către Dvs cu gânduri de mângâiere, rugând pe Mântuitorul Hristos, Domnul Vieții, să-i odihnească sufletul în lumina cea neapusă a iubirii Sale veșnice.
Veșnică fiei amintirea și pomenirea lui din neam în neam!

Cu arhiereşti binecuvântări,

+ PETRU

EPISCOP DE UNGHENI ŞI NISPORENI