Mesaj de condoleanțe din partea Egumenei PARASCHEVA, Stareța Mănăstirii ,,Sf. Cuv. Parascheva” Hîncu, în legătură cu trecerea la cele veșnice a Dl Mircea SNEGUR, Primul Președinte al RM și ctitor al mănăstirii Hîncu

 Îndoliată familie Snegur,

Cu durere sufletească Vă transmitem condoleanțe dar totodată și gânduri de nădejde sufletească, în această perioadă de durere sufletească, pentru pierderea persoanei dragi a Dlui Mircea Snegur, tată, soț pilduitor; președinte și cetățean de onoare al țării noastre.

Personalitatea marcantă a Dnului Mircea SNEGUR, rămâne întipărită în inimile noastre, iar numele său este cimentat în Sfântul Altar al mănăstirii Hîncu, unde alături de regretata dna Eugenia este înveșnicit prin rugăciunile care se înalță la Prestolul Preasfintei Treimi.

În urmă cu 30 de ani, în vremurile cele mai critice pentru mănăstirea noastră, Bunul Dumnezeu rânduiește un suflet nobil, mărinimos, milostiv și plin de dragoste creștină, care devine ctitor important și principal pentru reînvierea vechii mănăstiri din inima codrilor. Astfel, cu suportul direct al excelenței Sale, al pururea pomenitului Dlui Mircea Snegur și al primei doamne, dna Eugenia, se începe și se reușește construcția și reconstrucție capitală a complexului monahal Hîncu.

Îndoliată familie Snegur,

Având ca temei cuvintele Mântuitorului Care făgăduiește viață veșnică întru nădejde celor care au iubit Biserica, aducem cuvinte de întărire și mângîiere sufletească rudelor apropiate: fiicei distinsei Dnei Natalia, mult respectatului Dlui Vitalie, fiul și tuturor rudelor. ,,Întru nădejdea vieţii veşnice, pe care a făgăduit-o mai înainte de anii veacurilor Dumnezeu, Care nu minte” (Tit 1, 2) ținem să credem că Dl Mircea, binefăcător și miluitor al sfintei mănăstiri Hîncu, va primi de la Domnul Păcii și al Milostivirii odihnă sufletului său.

Împreună cu obștea mănăstirii Hîncu, Vă asigurăm de toată recunoștința noastră și de rugăciunile care vor fi înalțate pentru sufletul regretatului Dlui Mircea, atât timp cît va dăinui Altarul mănăstirii Hîncu și cât clopotele vor suna.

Veșnică lui pomenire!

Cu dragoste în Hristos Cel Înviat,

Egumena PARASCHEVA (Cazacu),

Stareța Mănăstirii ,,Sf. Cuv. Parascheva” Hîncu, împreună cu slujitorii și Obștea mănăstirii