Mesaj de condoleanţe al ÎPS Arhiepiscop PETRU, adresat cu trecerea la cele veșnice a Prot. Vasile BULANCEA, parohul bisericii „Sf. Ierh. Nicolai”, din s. Bumbăta, r. Ungheni

Îndoliată familie BULANCEA,
Iubiți enoriași ai parohiei „Sf. Ierarh Nicolai” din s. Bumbăta,
Cu multă durere sufletească, am aflat vestea tristă a trecerii din viața aceasta a Protoiereului Vasile BULANCEA.
În aceste momente de profundă tristețe, Vă aducem sincere condoleanțe, dar și îndemn de nădejde la Domnul nostru Iisus Hristos.
Sfinții Părinți ne spun că în Iisus Hristos nu există o viața până la moarte și o viață după moarte, ci o singură viață, care-i unică: de la naștere în veșnicie. Cei morți cu trupul, prin faptele bune și rugăciunea Bisericii, continuă să trăiască și în Cer prin Duhul Sfânt Dătătorul de Viață. Nădejdea Învierii este cea care trebuie să Vă potolească tristețea și să Vă stăpânească durerea.
Am ampreciat dintotodeauna strădania părintelui de a înfrumuseța Sfânta Biserică, muncind în multe rânduri la unele etape de reparație a Sfintei Biserici din satul Bumbăta, unde a și slujit 26 de ani.
Remarcăm și faptul că pe lângă slujirea preoțească, părintele Vasile, dimpreună cu preoteasa Raisa, au născut și educat 9 copii minunați, credincioși, educați, cu frică de Dumnezeu și plin de cumsecădenie și omenie.
Îndoliată familie,
Avem și nădejdea că Domnul nostru Iisus Hristos, îi va dărui iertare de păcate și mântuire sufletească, primindu-l în bucuria cea nesfârșită a raiului.
Totodată îl rugăm pe milostivul Dumnezeu să vă îmbărbăteze duhovnicește și să vă dea puteri sufletești tuturor, copiilor, nepoților și creștinilor care l-au cunoscut și apreciat pe pr. Vasile.
Veşnică fie-i pomenirea!
Cu dragoste întru Hristos-Domnul și compasiune sufletească,
+ PETRU,
ARHIEPISCOP DE UNGHENI ŞI NISPORENI
P. S. Despre locul, ziua și timpul înmormântării vă vom informa ulterior.