Mesaj de condoleanţe al Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop PETRU, adresat Dnei Nina COROLI, colaboratoare a Centrului Eparhial, cu trecerea la Domnul a fratelui său, Boris Praporșcic

Mult Stimată Doamnă Nina,

Cu multă durere sufletească, am aflat vestea tristă a trecerii din viața aceasta a fratelui Dvs, robul lui Dumnezeu, Boris Praporșcic.

În aceste momente de profundă tristeţe omenească, Vă aducem sincere condoleanţe, dar și îndemn de nădejde la Domnul nostru Iisus Hristos.

În Iisus Hristos nu există o viața până la moarte și o viață după moarte, ci o singură viață, care-i unică: de la naștere în veșnicie. Cei morți cu trupul, prin faptele bune și rugăciunea Bisericii, continuă să trăiască și în Cer prin Duhul Sfânt Dătătorul de Viață. Nădejdea Învierii este cea care trebuie să Vă potolească tristețea și să Vă stăpânească durerea.

Cunoaștem că fratele Dvs, Boris, a fost un creștin adevărat, plin de credință și nădejde în Dumnezeu, lucrând faptele mântuitoare, fiind și un bun gospodar și săritor la nevoie.

Menționăm că ne-a impresionat dragostea frățească a Dvs, care ați manifestat-o față de el, chiar până în ultimile zile ale vieții lui, când, fiind chinuit de crunta boală a cancerului, în nenumărate rânduri vați îngrijit de el exemplar.

Mult Stimată Doamnă Nina,

Vă asigurăm că îl vom pomeni la Sfântul Altar în sfintele rugăciuni, pe fratele Dumnevoastră, robul lui Dumnezeu BORIS, rugându-L pe Milostivul Dumnezeu să-i așeze sufletul în Împărăția Cerească.

Avem și nădejdea că Domnul nostru Iisus Hristos îi va dărui iertare de păcate și mântuire sufletească, primindu-l în bucuria cea nesfârșită a raiului.

Veşnică fiei lui pomenirea!

Cu dragoste întru Hristos-Domnul și compasiune sufletească,

+ PETRU,

ARHIEPISCOP DE UNGHENI ŞI NISPORENI