Marșul pentru viață 2020, la Nisporeni

În cadrul manifestărilor „Luna pentru viață 2020 – Pentru viață, pentru femeie, pentru familie”, Protopopiatul Nisporeni a organizat duminică, 08 martie 2020, începând cu orele 14:00, un marș care a avut ca scop atragerea atenției opiniei publice asupra păcatelor care subminează familia și se împotrivesc vieții.

Desfășurat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, la eveniment au participat persoane, preoți și credincioși, care au împărțit fluturași și pliante conținând îndemnuri și explicații în apărarea vieții și împotriva avortului, în apărarea familiei și contra păcatelor împotriva firii.

În cadrul acestei manifestații au fost ținute mai multe cuvinte de învățătură și îndemnuri moralizatoare.

Protoiereul Vitalie COZARI, protopopul circumscripției Nisporeni a vorbit credincioșilor despre frumusețea duminicii Ortodoxiei.

Preotul Petru CIOBANU, a vorbit despre trăirea și mărturia credinței ortodoxe în lumea secularizată de astăzi. Ce este Ortodoxia? Ortodoxia nu este o filosofie. Ortodoxia nu este o religie, Ortodoxia nu este o confesiune, Ortodoxia nu este un nume, Ortodoxia este împărtășirea cu Domnul Hristos, Ortodoxia este înțelegerea cea dreaptă, Ortodoxia este fierea cea dreaptă a omului, Ortodoxia este ziua de naștere a mamei noastre.
Ortodoxia este trăire, vedere a chipului lui Dumnezeu. Ortodoxia este un mod de viață, se reflectă în tot ceea ce facem. Este o credintă vie, autentică, dreaptă trăire a Dumnezeului adevărat. Ea este personală, vădeste o relație personală a noastră cu Dumnezeu. Ortodoxia mai înseamnă și rugăciune.

Doamna Elena CIOBANU a prezentat celor de față un referat despre provocările familiei contemporane.

La final a domnișoara Nadejda USATÂI a prezentat participanților problemele cu care se confruntă familia contemporană, precizând importanța susținerii vieții prin ajutarea și încurajarea nașterii de copii.