Manifestări în cadrul ,,LUNII PENTRU VIAŢĂ” , pelerinaj şi misiune socială în parohia cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” din oraşul Nisporeni

În această perioadă de urcuş duhovnicesc spre marea sărbătoare a Învierii Domnului, când întreaga natură revine la fiorul vieţii, când păsărele încep să apară sub streşenile caselor, întreaga pleromă a bisericii şi o parte din societate mărturiseşte adevărul că viaţa este dar dumnezeiesc şi merită să fie preţuită. 

   Cu binecuvântarea ierarhului nostru, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, parohia cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” din oraşul Nisporeni a fost implicată în mai multe activităţi. 

  1.    Pentru a cunoaşte şi mărturisi taina dreptei credinţe profesorii mai multor instituţii de învăţământ din oraşul şi raionul Nisporeni au participat la iniţiativa preotului Petru, într-un pelerinaj de suflet la mai multe mănăstiri din oraşul Iaşi. 
  1.     Tot în această perioadă tinerii şi mamele cu copii au primit din partea parohiei ajutor: haine, lapte şi hrană pentru copii.  
  1.     În cadrul manifestărilor lunii pentru viaţă la Gimnaziul ,,Ştefan cel Mare” s-au organizat mai multe lecţii în cadrul cărora tinerii au fost informaţi că copilul este ființă umană și persoană deplină încă din prima secundă a concepției, iar pe de altă parte, că orice creștin are datoria de a apăra viața umană. Fiecare dintre noi trebuie  își dezvolte o sensibilitate la subiectele care privesc viața aproapelui nostru, fie  vorbim de cel născut, fie  vorbim de cel nenăscutProtejând viața unui copil nenăscut apărăm, de fapt pe însuși Hristos – Viața și Lumina oamenilorIarășiprotejând viața unui copil nenăscutapărăm chipul lui Dumnezeu și oferim șansa unei persoane de a ajunge la asemănarea cu DumnezeuOrice atac asupra fătului din pântecele unei femei are aceeași însemnătate și gravitate ca orice agresiune asupra oricărei ființe umaneindiferent de gradul ei de dezvoltare și evoluție. 

   Tinerii au fost antrenaţi în diferite atelierediscutând şi analizând tematicele propuse