Liturghie prilejuită zilei tânărului ortodox din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Joi, 31 octombrie 2019, în această zi de mare bucurie duhovnicească pentru tineretul Ortodox din cuprinsul Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni. Chiriarhul locului, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a liturghisit în Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni.

În dimineața zilei toți tinerii participanți în număr de peste 850 au fost înregistrați de către voluntarii Asociației Tinerilor Ortodocși din Moldova care au ajutat la organizarea evenimentului și tinerii au primit din partea Ierarhului câte un pachet ce cuprinde: icoane, dulciuri și literatură religioasă.

 Alături de Preasfinţia Sa, la această slujbă praznicală au coliturghisit un sobor  de preoţi şi diaconi din cadrul eparhiei, printre care și Secretarul Eparhial, Protoiereul Vadim COROSTINSCHI care este şi Președintele Asociației Tinerilor Ortodocși din Moldova.

Deasemenea la slujba de astăzi au participat un număr foarte mare de tineri  în frunte cu președintele Sectorului Activitate Pastorală pentru Tineret, ipodiaconul Ioan (GAJIM). Răspunsurile la strană au fost oferite de renumitul Cor de Cucoane Preotese.

După oficierea Sfintei Liturghii Vlădica, a ţinut un cuvânt de învăţătură către tineri.

La final toți participanții la Sfânta Liturghie au servit din agapa frățească organizată cu implicarea personală a Preasfinției Sale, Vlădica Petru, în curtea Catedralei.