Liturghie Praznicală în cinstea ocrotitorului ceresc al Preasfințitului NICODIM, Episcop de Edineț și Briceni

Luni, 23 aprile 2018Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni a slujit Sfînta Liturghie în cinstea ocrotitorului ceresc al Preasfințitului NICODIM, Episcop de Edineț și Briceni, împreună cu un sobor de Ierarhi din Țara noastră și Ucraina, la Mănăstirea „Nașterea Domnului” din Zăbriceni, raionul Edineț. Dreptul Nicodim, adică cel care nu L-a părăsit pe Domnul atunci cînd El s-a supus de bună voie morții, ci, înfruntînd cu dragostea, devotamentul și curajul lui înverșunarea hulitorilor și ucigașilor, au rămas alături de Hristos. Această zi este una deosebit de însemnată pentru Chiriarhul Eparhiei de Edineț și Briceni, care își serbează cu acest prilej Ocrotitorul Ceresc.

Din soborul de Ierarhi au luat parte Înaltpreasfințitul SIMION, Mitropolit de Vinița și Bar, Înaltpreasfințitul AGAPIT, Mitropolit de Moghiliov-PodolisK și Șargorodc și Înaltpreasfințitul ALEXANDRU, Mitropolit de Perieslav-Hmelnițk și Vișniovsk.

În cadrul Sfintei Liturghii, Chiriarhul nostru, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a ținut un cuvînt de învățătură menționînd cît este de necesar ascultarea de maimarii bisericii pentru menținerea unității și a bunei orînduieli a Bisericii Ortodoxe.

Amintim că la această slujbă sobornicească pe lîngă oficialitățile de stat, raionale, locale și mulțimea de credincioși a luat parte și Excelența Sa, Domnul Igor DODON, Președintele Republicii Moldova.

După Sfînta Liturghie a fost oficiată un Te-Deum după care mai mulți slujitori din țara noastră și de peste hotare, oficialitățile locale și de stat și mai mulți oaspeți au adresat Preasfinției Sale, mesaje de felicitare și urări de sănătate, pace și mîntuire sufletească.