Liturghie Praznicală în cinstea ocrotitorului ceresc al Preasfințitului NICODIM, Episcop de Edineț și Briceni

Luni, 1 mai 2017, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni a slujit Sfînta Liturghie în cinstea ocrotitorului ceresc al Preasfințitului NICODIM, Episcop de Edineț și Briceni, împreună cu un sobor de Ierarhi din Țara noastră, Ucraina și Bulgaria, la Mănăstirea „Nașterea Domnului” din Zăbriceni, raionul Edineț. Dreptul Nicodim, adică cel care nu L-a părăsit pe Domnul atunci cînd El s-a supus de bună voie morții, ci, înfruntînd cu dragostea, devotamentul și curajul lui înverșunarea hulitorilor și ucigașilor, au rămas alături de Hristos. Această zi este una deosebit de însemnată pentru Chiriarhul Eparhiei de Edineț și Briceni, care își serbează cu acest prilej Ocrotitorul Ceresc.

Din soborul de Ierarhi au luat parte Înaltpreasfințitul SIMION, Mitropolit de Vinița și Bar, Înaltpreasfințitul AGAPIT, Mitropolit de Moghiliov-PodolisK și Șargorodc, Înaltpreasfințitul AMBROZIE, Mitropolit de Durostol, Preasfințitul MARCHEL, Episcop de Bălți și Fălești și Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca.

După Sfînta Liturghie a fost oficiată un Te-Deum după care mai mulți slujitori din țara noastră și de peste hotare, oficialitățile locale și de stat și mai mulți oaspeți au adresat Preasfinției Sale, mesaje de felicitare și urări de sănătate, pace și mîntuire sufletească.