Litia morțească pentru sufletul nou-adormitei preotese Maria MIHALAȘ

Joi, 14 aprilie 2022, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, spre sfârșitul zilei, după activitatea arhipăstorească de la Centrul Eparhial din mun. Ungheni, s-a deplasat la biserica „Buna Vestire” din Chișinău.

Această deplasare a constat în faptul că Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, a săvârșit litia morțească pentru sufletul adormitei roabei lui Dumnezeu, preoteasa Maria MIHALAȘ, mama Prot. Victor MIHALAȘ, parohul bisericii menționate, care este și membru al Comisiei de Canonizare a sfinților Bisericii Ortodoxe din Moldova, Comisie a cărei Președinte este Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni.

Înaltpreasfinția Sa, în prezența îndoliatei familii a înălțat rugăciuni pentru iertarea păcatelor și odihna cu sfinții a sufletului nou-adormitei preotese Maria MIHALAȘ.

La final Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a ținut un cuvânt de învățătură, îmbărbătând duhovnicește familia MIHALAȘ, asigurându-i că o va purta în rugăciunile Înaltpreasfinției Sale, sufletul preotesei Maria.

De asemenea, Ierarhul a elogiat faptele credinței trăite pe parcursul vieții de 89 ani, prin care preoteasa Maria, s-a manifestat pilduitor ca fiind o preoteasă jertfelnică, o mamă grijulie și o bunică iubitoare, calități prin care a devenit un chip duhovnicesc al femeii cu adevărat creștine.

Menționăm că Înaltpreasfinția Sa are cu familia preoțească MIHALAȘ, o frumoasă prietenie duhovnicească de foarte mult timp.