ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove a adresat un mesaj de felicitare ÎPS Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni la ceas aniversar – 17 ani de arhierie

Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni,a împlinit duminică, 13 noiembrie 2022, 17 ani de slujire arhierească. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove i-a adresat un mesaj de felicitare.

Înaltpreasfinţiei Sale,
Înaltpreasfinţitului Petru,
Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni

Înaltpreasfinția Voastră,

Prin Voia Atotţiitorului, astăzi consemnaţi 17 ani de la hirotonia în demnitatea de arhiereu, eveniment sacramental ce a avut loc la data de 13 noiembrie 2005, în Catedrala mitropolitană „Naşterea Domnului” din inima Chișinăului, la care au participat ierarhi ai Sfintei noastre Biserici în frunte cu vrednicul de pomenire Preafericitul Părinte Patriarh Alexie al II-lea.

Aniversarea a 17 ani de slujire arhierească a Înaltpreasfinției Voastre se împlinește prin rugăciunea de doxologie și de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru toate binefacerile la care v-a făcut părtaș, pentru întreaga ocrotire cu care v-a înconjurat și pentru puterea pe care v-a dăruit-o spre a săvârși toate lucrările bine-plăcute Cerului.

Rugăm pe Hristos-Domnul, Arhiereul Cel veșnic, să Vă dăruiască în continuare aceeași râvnă sfântă pentru Sfânta Taină a arhieriei și multă tărie în dragostea față de Biserică și credincioșii ei. Harul Duhului Sfânt să se reverse totdeauna cu îmbelșugare asupra Îanltpreasfinției Voastre, ca ajutor spre continuarea frumoaselor realizări pastorale și misionare.

Întru mulți și fericiți ani Înaltpreasfinția Voastră!

Cu frățească dragoste în Hristos-Domnul,

†  VLADIMIR,

MITROPOLIT AL CHIŞINĂULUI ŞI AL ÎNTREGII MOLDOVE