ÎPS Arhiepiscop PETRU, a oficiat Taina Sfintei Cununii asupra tinerilor Mircea și Cristina

Vineri, 8 octombrie 2021, în a doua parte a zilei, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni a oficiat Taina Sfintei Cununii asupra tinerilor Mircea și Cristina GHERMAN.

Taina Sfintei Cununii a fost săvârșită în biserica „Sf. M. Mc. Pantelimon”, de la primul nivel al Catedralei „Sf. Ap. Petru și Pavel” de la Sfânta Mănăstire Hîncu.

La sfârșit, Ierarhul i-a felicitat călduros pe tinerii încununați, amintindu-le îndatoririle și responsabilitățile spirituale ce le au în fața lui Dumnezeu, a nașilor și a părinților.

De asemenea, Înaltpreasfinția Sa le-a vorbit tinerilor încununați despre importanța Tainei Cununiei, despre necesitatea împlinirii învățăturilor sfinte caracteristice unei familii ortodoxe și despre datoria de a fi o familie cu adevărat creștină de care să se poată bucura Dumnezeu, părinții, nașii și nu în ultimul rând societatea.

Menționăm faptul că mirele, Mircea este nepotul Domnului Mircea SNEGUR, Primul Președinte al Republicii Moldova, care este și primul și cel mai mare ctitor al Sfintei Mănăstiri Hîncu, de după redeschidere în anii 1992. Și atunci când familia prezidențială erau prezenți la Sfintele Slujbe în Mănăstirea Hîncu, respectivul nepot, Mircea, venea împreună cu buneii. De aceea, mirele Mircea a crescut sub îndrumarea duhovnicească a Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU.

De asemenea amntim și faptul că mama mirelui este Dna Natalia GHERMAN, fica Domnului Mircea SNEGUR. Iar Doamna Natalia, de foarte multe ori a fost alături de Înaltpreasfinția Sa, în demararea unor proiecte și programe, care în mare parte vizau activitatea Orfelinatului „Preafericitul Iosif” din or. Chișinău și pe elevii care erau îngrijiți exemplar în instituția dată.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Foto: Arhidiaconul VENIAMIN (Seculțan)